LADEGAARD Systemet

Forfatteren til Nøglen til det gode salg, Jens Ladegaard, har selv en lang karriere bag sig i den finansielle sektor som salgsdirektør og vicedirektør i Jyske Bank og direktør i Realkredit Danmark. Jens Ladegaard er desuden forfatter til fire bestsellere inden for salg og ledelse.

Jens Ladegaard har altid sagt: - Hvis ikke du er under udvikling, så er du under afvikling. Og: Hvis ikke vi var der, var der så nogen, der ville savne os? Med andre ord: Hvor gør vi en forskel i forhold til konkurrenterne?

Derfor har innovation og udvikling af nye produkter været nøgleordene i LADEGAARD's levetid, siden Jens Ladegaard grundlagde det første LADEGAARD i 1993. Han havde længe vidst, at læring og udvikling er en proces og at det ikke er optimalt, hvis træning bare er en årlig event. Derfor gik der ikke mange år før firmaet begyndte at lave Blended Learning løsninger til danske virksomheder.

Med kombinationen af forskellige pædagogiske metoder og altid tilgængelige læringsmaterialer til opnåelse af den bedst mulige indlæring blev der allerede fra starten opnået rigtig gode resultater med LADEGAARD Systemet.

I 2004 udkom det første LADEGAARD udviklingspakke Nøglen til det gode salg. Det blev en kæmpe succes og anvendes i dag af mange tusinde sælgere i Danmark og udlandet. Siden er der udkommet endnu to succeser til med Nøglen til god ledelse (læs mere på www.godledelse.dk) i 2007 og Nøglen til god service (læs mere på www.godservice.nu) i 2009.

Den kosteffektive måde at træne på er en stor del af årsagen til, at LADEGAARD udviklingspakkerne har succes i både Danmark og internationalt.

Med LADEGAARD udviklingspakkerne sikrer du, at læring bliver en løbende proces med resultater, der varer ved, i modsætning til traditionelle kurser hvor læringskurven falder hurtigt efter kurset:

 

Blended Learning kurve 

 

 

 

 

 

Print
Virumvej 64 | DK-2830 Virum | Tlf. 35 38 01 01 | info@ladegaard.as | Betingelser for brug